Welke Virtual Reality Set Is De Beste?

5 Apr

Na jaren van maagkrampende anticipatie is het allemaal voorbij – de VR-headsets van de toekomst zijn er, wil je een virtual reality bril kopen dan kun je beter goed uitkijken wat het kost. De Rift geeft je een boeiende ervaring met een handvol uitstekende spellen. Ondertussen geeft de Vive je ongekende controle over je virtuele omgeving. Maar hoe buitengewoon ze ook zijn, beide apparaten zijn absoluut een stapelbed in vergelijking met de beste VR-headset van deze generatie: de Samsung Gear VR. Ja. Ik zei het. De Samsung Gear VR is de beste VR-headset die beschikbaar is.

Wat Is Nou De Meest Technologisch Geavanceerde VR Headset?

Het is niet de meest technologisch geavanceerde headset die er is. Dat is de HTC Vive. Sluit de overvloed aan vereiste randapparatuur aan, gooi de headset op en plotseling wordt je naar een holodeckruimte vervoerd, rechtstreeks uit Star Trek. Het enige wat ontbreekt, is dat Wesley een schmuck is.

De Controlers Van De VR Sets

De controllers van de Vive geven subtiele haptische feedback die naadloos aansluit op uw visuele ervaring. Je tikt op een ballon in een spel en je voelt dat hij uit het einde van je controller springt. Als je in de verte een berg ziet, kun je daar wandelen – je hoeft je alleen geen zorgen te maken dat je je nek breekt op een omgevallen boomtak of je tenen op een rots stoot. (Je moet echter op je hoede zijn voor objecten in de ruimte die je hebt ID’d als je VR-ruimte.)

Weinig Games En Toch Een Grote Investering

Maar de Vive heeft in eerste instantie uren nodig om op te zetten en de keuze aan games is best zielig. De Rift daarentegen heeft betere spellen dan de Vive, hij is $ 200 goedkoper, gebruikt dezelfde technologie en gebruikersinterface als de Gear VR (tot het punt dat ze allebei worden gebrandmerkt als “Power by Oculus), en het vereist aanzienlijk minder koorden. Toch hebben deze voordelen het nadeel dat je beperkt bent tot één plek – één stoel – voor je hele ervaring. Het is een vermakelijke ervaring, maar nauwelijks zo ontzagwekkend als de Vive.

En beide apparaten vereisen nog steeds een enorme investering bovenop uw $ 700- $ 900. Dat wil zeggen, je hebt een computer nodig. Een leuke computer. Het moet een dope videokaart hebben die minstens $ 300 kost. Je kunt dit vastleggen op een pc die je al hebt en wat geld besparen, of je moet je eigen betaalbare pc uitbreiden of kopen, en dat is een investering van $ 500. Minimum. Dat betekent dat je meer hebt geplooid dan ooit tevoren op een systeem dat nog in de kinderschoenen staat.